Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Csehi Arpad – şef peste şase judeţe
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Septembrie 2009

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a preluat conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, în cadrul şedinţei ordinare a acestei instituţii, desfăşurat joi la Castelul Karolyi din Carei.

 

Conducerea instituţiei este asigurată prin rotaţie, câte un an de zile, de preşedinţii consiliilor judeţene ale celor sase judeţe din Transilvania de Nord.

Astfel, preşedinţia CDR îi revine, începând cu data de 3 septembrie 2009, preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad,  care va fi secondat în calitate de vicepreşedinte de preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man.

 

La şedinţa de joi de la Castelul Karolyi au participat preşedinţi de consilii judeţene, prefecţi şi primari de oraşe şi comune din cele şase judeţe ale regiunii, ei discutând despre problemele specifice accesării fondurilor europene în vederea derulării proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi a altor activităţi.

 

Participanţii la şedinţă au aprobat raportul de activitate semestrial al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi au avizat contractele de finanţare încheiate între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi autorităţile publice locale din Transilvania de Nord în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.


Potrivit raportului semestrial, o parte însemnată a activităţilor ADR Nord-Vest din 2009 s-a axat pe îndeplinirea rolului de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, dar şi pe implementarea proiectelor în parteneriate naţionale şi internaţionale. A continuat procesul de dezvoltare instituţională, prin dezvoltarea logistică, funcţională, cât şi prin instruirea de personal specializat pe gestionarea programelor de dezvoltare regională.

 

Gestionarea programelor Phare a fost una dintre activităţile care au continuat în 2009, cu implementarea schemelor de finanţare aferente programelor Phare 2000-2006.

 

În ceea ce priveşte contractele de finanţare avizate de CDR Nord-Vest şi aprobate deja de MDRL, printre acestea se numără modernizarea drumului judeţean între Negreşti-Oaş şi Turţ, precum şi reabilitarea Castelului Karolyi şi a cetăţii din Ardud.

 

După şedinţă, şefii din cele şase judeţe au vizitat, în curtea castelului, manejul Asociaţiei Equus, care funcţionează în mare parte datorită unor fonduri europene câştigate prin proiecte. Proaspăt numit în funcţia de preşedinte al CDR Nord-Vest, Csehi Arpad a profitat de această ocazie pentru a face o plimbare cu trăsura, împreună cu primarul din Batarci.

Tags: csehi arpad  presedinte  cdr  nord-vest  
2273 vizite
Distribuie pe